вівторок, 31 грудня 2019 23:13

Презентували каталог українських військових поховань у Чехії

Презентували каталог українських військових поховань у Чехії
У посольстві презентували новий каталог. Фото: Укрінформ

27 грудня презентували електронний каталог українських місць пам'яті на території Чехії.

З допомогою каталогу ukrmemorial.eu кожен може дізнатися про відомі українські поховання на території Чеської Республіки. Можна отримати дані про точне місце розташування та стан пам'ятника чи могили, повідомляє "Історична правда".

Дослідники з громадської організації "Український меморіал"закликають людей долучатися до роботи над каталогізацією українських поховань у Чехії та доповнювати інформацію на сайті. Додати нову пам'ятку можна самостійно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За них могли репресувати цілу родину - показали унікальні військові відзнаки

"Дуже важливо упорядкувати місця української пам'яті в Чехії. Для посольства цей напрям став одним із головних пріоритетів у роботі, адже нації, які не пам'ятають свого минулого, не мають майбутнього", - заявив посол України в Чехії Євген Перебийніс.

У Перемишльському районі Львівської області віднайшли могилу очільника військової прокуратури УНР Олександра Чеховича. Співробітники військової прокуратури Західного регіону збираються встановити на місці поховання пам'ятник.

Зараз ви читаєте новину «Презентували каталог українських військових поховань у Чехії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі