пʼятниця, 10 січня 2020 07:50

Польща засудила Росію за маніпулювання історією

Польща засудила Росію за маніпулювання історією
Зрівняли відповідальність тоталітарних держав: Фото: https://www.volynnews.com/news/society/temni-storinky-istoriyi-viyskova-spivpratsia-srsr-i-nimechchyny-u-1939-1941/

Днями нижня палата парламенту Польщі прийняла резолюцію, у якій звинуватила Росію у "маніпулюванні історією".

У тексті резолюції вказали, що СРСР і нацистська Німеччина мають однакову відповідальність за початок Другої світової війни.

Окрім цього, в документі Польща засудила провокаційні і неправдиві заяви з боку російської влади, які намагалися звинуватити Польщу в розв'язанні Другої світової війни. На думку польських істориків, війна розпочалася через політику Тоталітарних Німеччини і Радянського Союзу, а також укладення між ними пакту Молотова-Ріббентропа.

"Першими жертвами обох тоталітарних режимів стали Польща і країни Центральної та Східної Європи", - заявили в Сеймі.

У документі не поставили під сумнів жертви, понесені народами Радянського Союзу в боротьбі з "третім рейхом", але з жалем відзначили, що це не забезпечило країнам Центральної та Східної Європи незалежності і суверенітету, а також дотримання прав людини.

"Сейм Республіки Польща не погоджується з поверненням до імперських фальсифікацій, які повертають назад історичний діалог російської влади з іншими народами", - процитували резолюцію на Польському радіо.

Резолюцію прийняли в першому читанні спрощеним порядком голосування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розстріляли українського дипломата

"Радянський Союз був останньою країною в Європі, яка підписала пакт про ненапад з Німеччиною. Останньою! Всі інші провідні країни Європи це зробили до СРСР. Так, пакт Молотова-Ріббентропа був підписаний. І там був секретний так званий договір про розподіл сфер впливу. А чим займалися європейські країни до цього? Рівно тим же самим! Все зробили те ж саме! Починаючи з 1938 року, коли Гітлер пред'явив свої претензії на частину Чехословаччини, Велика Британія, Франція здали свого союзника, хоча у них був договір з Чехословаччиною про взаємодопомогу, і надали Гітлеру можливість захопити частину Чехословаччини", - заявив Путін.

Зараз ви читаєте новину «Польща засудила Росію за маніпулювання історією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі