середа, 31 жовтня 2018 23:13

Показали унікальний церемоніальний шолом кіммерійців

Показали унікальний церемоніальний шолом кіммерійців
У Львові буде зберігатися унікальний шолом. Фото: "Дивись"

На виставці у Львові показали церемоніальний шолом кіммерійського воїна етруської роботи.

Артефакт знайшла на інтернет-аукціоні невідома особа. Він викупив його і віддав Львівському музею історії релігії, повідомляє "Захід.нет".

Шолом подібного типу знайшли біля с. Кремінна Городоцького району на Хмельниччині наприкінці ХІХ ст. Після Другої світової війни, ймовірно, його вивезли з України.

Обидва шоломи виготовили, найімовірніше, в місті Тарквінії на півдні Етрурії. Держава існувала Апеннінському півострові від Х ст. до н. е. – теперішнє північно-західне узбережжя Італії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли таємничий розмальований скелет дівчини

У Тарквінії працювали майстерні, які виготовляли елементи обладунків. Згідно з античними письмовими джерелами, спершу Етрурія була царством, а згодом – конфедерацією 12-ти міст-держав і вела майже безперервні війни з Римом.

Знайдені речі могли належати особі вершницької аристократії.

Відкриття показує, що кімерійці, які в той час проживали на територіях сучасної Західної України, використовували обладунки етрусків.

На Мамай-горі поблизу Каховського водосховища знайдено унікальне парне поховання скіфів. Чоловік і жінка були поховані на глибині 2 м від сучасної поверхні. Унікальнсть цього поховання у тому, що тіла були покладені одне на одне. В головах у померлих виявлено скелет коня.

Зараз ви читаєте новину «Показали унікальний церемоніальний шолом кіммерійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі