четвер, 04 квітня 2019 23:02

Показали найдорожче фото в історії

В інтернеті показали фотографію, яку продали на аукціоні за $2,3 млн. На сьогоднішній день оцінюється в $5 млн і вважається найдорожчою у світі.

Фото зроблене влітку 1878 року під час гри в крокет. На нього потрапив розбійник Дикого Заходу Біллі Кід, повідомляє "Артефакт". Він стоїть четвертий зліва.

Справжнє ім'я Біллі Кіда - Вільям Генрі Маккарті. Він народився 23 листопада 1859 року в Нью-Йорку.

Його мати померла, коли хлопцю було 14 років. Біллі почав працювати у ресторанах, мив посуд, подавав страви та потрапив до компанії вуличних крадіїв. У 16 років він уперше вбив людину в п'яній бійці. Біллі вкрав коня вбитого та поїхав у Нью-Мексико.

Разом із бандою крав корів, коней та овець у місцевих фермерів.

Автор: artefact.org.ua
  Найдорожче в світі фото
Найдорожче в світі фото

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як американці боролися за право пити пиво - ретро фото

Із бандою вирішив покінчити підприємець Джон Танстелл. Він схопив бандитів, коли ті обкрадали його ферму. Танстелл запропонував Біллі Кіду здати свою банду поліції та піти до нього на роботу. Біллі погодився.

У лютому 1878 року бійці шерифа Бреді і бандити Джессі застрелили бізнесмена Танстелла. Його колишні працівники почали мститися. Їм вдалося вбити самого шерифа.

Після загибелі Бреді поліція оточила будинок в Лінкольні, де ховалися люди Танстелла. До нього підтягнули солдат з гаубицею і кулеметом Гатлінга. Облога тривала кілька днів. Партнер Танстелла і ще три людини загинули, але Біллі Кіду вдалося сховатися.

Він написав губернатору і пообіцяв дати свідчення проти бандита Джеймса Долана, якому продавав крадену худобу. Губернатор погодився зняти з нього звинувачення за це, але на суді Біллі Кід зрозумів, що прокурор все одно вимагає покарати його за загибель шерифа. Він знову втік і два роки переховувався. Тоді про нього почали писати газети.

У листопаді 1880 року шерифом обрали Пета Гаррета. Він добре знав Біллі Кіда та вирушив на його пошуки. Знайшов бандита у хатині в містечку Стінкін-Спрингз. Після недовгого протистояння Кід здався. Його засудили до повішення, але за лічені дні до страти він убив наглядача, двох помічників шерифа і зник із в'язниці.

Шериф йшов по його сліду два місяці. Нарешті він дізнався, що Біллі Кід поїхав до своєї коханої на ранчо Піта Максвелла. Вночі 14 липня 1881 року Гаррет сховався в будинку Максвелла і дочекався бандита в темній кімнаті.

"Кід, мабуть, помітив або відчув присутність третьої людини біля ліжка. Він швидко підняв пістолет. Його дуло було за фут від моїх грудей. Відступаючи кімнатою, він двічі вигукнув: "Хто це? Хто це?'' Все сталося в одну мить. Я витягнув револьвер, вистрілив, кинувся в сторону і знову вистрілив. Другий постріл виявився зайвим. Кід впав замертво. Нічого більше не сказав. Судома або дві, тихі здавлені вдихи – і Кід відправився до своїх численних жертв", - згадував Гаррет.

Атлантик-Сіті - місто на північному сході США, в штаті Нью-Джерсі, відомий своїми казино, азартними іграми, піщаними пляжами, торговими центрами, відмінним видом на Атлантичний океан. Місту присвячена настільна гра Монополія.

Зараз ви читаєте новину «Показали найдорожче фото в історії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі