середа, 18 вересня 2013 19:29

Поховання слов'янських князів у Німеччині знайшов борсук

Поховання слов'янських князів у Німеччині знайшов борсук
Фото: svit24.net

У Німеччині борсук знайшов середньовічне поховання зі скарбами. Тварина була першою, хто знайшов середньовічне поховання двох слов'янських князів, в якому виявилися цінні артефакти.

У місці, яке борсук облюбував для створення житла, виявилися вісім стародавніх могил першої половини 12 століття.

Тварина влаштувала нору на території в фермі за 75 кілометрів на північний схід від Берліна. За збігом обставин на фермі в цей час жили два скульптори, які захоплюються археологією - Ларс Вільгельм і Хендріке Ринг. Знахідку археологи зробили, сфотографувавши нору тваринки.

На фотографіях археологи -аматори побачили фрагменти ювелірних прикрас і відразу повідомили про свою знахідку місцевій владі .

"Ми помітили тазову кістку, яка стирчала із землі і абсолютно точно належала людині, - повідомив Ринг. - Ми не здивувалися, бо через дорогу звідси в 1960- х роках було виявлене ціле поле з давніми похованням . Але ми все ж помістили камеру в нору борсука і за допомогою дистанційного керування зробили кілька знімків" .

Все це відбулося восени 2012 року, але відтоді слідів борсука на фермі не бачили. А в серпні науковці виставили знахідку, зроблену твариною, на загальний огляд.

Зараз ви читаєте новину «Поховання слов'янських князів у Німеччині знайшов борсук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі