четвер, 12 листопада 2015 15:53

"Походження видів" Дарвіна визнали найвпливовішою книгою

"Походження видів" Дарвіна визнали найвпливовішою книгою
Фото: scientificrussia.ru

За результатами голосування на звання найвпливовішої наукової книги, проведеного у Великобританії, перше місце зайняла книга Чарльза Дарвіна "Походження видів". Вона випередила ще 19 книг зі списку, складеного експертами та представленого для громадського голосування, розповідає The Guardian.

Класична праця Дарвіна про теорії еволюції заслужила епітет "книга, що змінила наш спосіб думки про все навколо" і набрала 26% голосів в опитуванні. За словами професора Університету Глазго Ендрю Прескотта, "кожен дослідник, неважливо, чи пише він книги, створює цифрові продукти або художні об'єкти, прагне увійти в історію з чимось настільки ж значним, як" Походження видів".

Далі за набраними голосам йдуть "Маніфест комуністичної партії" Карла Маркса і Фрідріха Енгельса, "Повне зібрання творів" Вільяма Шекспіра, "Держава" Платона і "Критика чистого розуму" Канта.

Не увійшли до п'ятірки найвпливовіших книг на думку голосували такі фундаментальні роботи як "Сутність теорії відносності" Альберта Ейнштейна і "Багатство народів" Адама Сміта. Ввійшла в двадцятку найвпливовіших і "Коротка історія часу" Стівена Гокінга.

Зараз ви читаєте новину «"Походження видів" Дарвіна визнали найвпливовішою книгою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі