четвер, 27 лютого 2020 11:05

Почали видавати журнал про секс та релігію

Почали видавати журнал про секс та релігію
У жіночому журналі були сторінки, присвячені моді того часу, порадам із підбору гардеробу. Фото: pre-party.com.ua

У Лондоні 27 лютого 1693-го вийшов перший у світі журнал для жінок The Ladies' Mercury.

Лондонський автор Джон Дантон видав перший щотижневий журнал "Афінський Меркурій". У журналі були статті на тему науки, релігії, кохання, шлюбу та сексу. На прохання читачок вирішив видати додаток до видання - вкладку "Жіночий Меркурій". Згодом видавав окремий журнал.

Найбільший акцент автори робили на темах стосунків між чоловіками і жінками. У журналі "Жіночий Меркурій" відповідали на будь-які запитання щодо "любові", "сексу", "поцілунків". Читачки анонімно надсилали свої історії та запитання. Були сторінки, присвячені моді того часу, порадам із підбору гардеробу. Були рубрики кулінарія, етикет, діти, релігія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журнал з оголеною актрисою на обкладинці розкупили за день

Половину сторінки присвячували гумору: писали смішні історії, в які потрапляли жінки. Видавець обіцяв, що журнал буде цікавий і для "дів і для вдів". "Жіночий Меркурій" виходив лише чотири випуски. Через брак коштів видання закрили. Через декілька років у Британії та Європі почали з'являтися паперові журнали та видання "для жінок і про жінок".

Перший номер чоловічого журналу Playboy з Мерилін Монро на обкладинці вийшов 10 грудня 1953-го в Чикаго. Один номер коштував 50 центів, тому тираж - 70 тис. примірників розкупили за день. Він приніс славу його творцю Г'ю Гефнеру та актрисі Мерилін Монро.

Зараз ви читаєте новину «Почали видавати журнал про секс та релігію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі