субота, 12 жовтня 2019 08:20

Пивний фестиваль почався із королівського весілля

Пивний фестиваль почався із королівського весілля
12 жовтня 1810 року у Мюнхіні вперше пройшов фестиваль Октоберфест. Тоді він називався Максимиліанським. Фото: http://www.cliffsnotesbeerguide.com

На весіллі баварського принца Людвіка та принцеси Терези Саксен-Гільдбурггаузенської 12 жовтня 1810 року у Мюнхені вперше пройшов фестиваль Октоберфест. Тоді він називався Максимиліанським - на честь святого Максимиліана, свято якого відзначали того дня.

Святкування весілля тривало п'ять днів - німці з усієї країни приїжджали аби випити пива, потанцювати, взяти участь у конкурсах і гуляннях. Закінчилися кінними перегонами. Наступного року на фестивалі відкрили сільськогосподарський ярмарок та окремі павільйони, де продавали їжу та пиво. Фестиваль у жовтні став щорічним, проведення свята переривалося лише під час Першої та Другої світових воєн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як святкували Октоберфест 50 років тому - унікальні фотографії

Виробили ритуал організації святкувань, який включає обов'язковий парад броварень першого дня Октоберфесту та церемонію відкриття свята опівдні. Кульмінацією церемонії відкриття фестивалю є відкоркування першої діжки пива і здмухування піни з першого кухля пива особисто бургомістром Мюнхена.

Октоберфест зараз є візитівкою Мюнхена. Проходить щороку наприкінці вересня — на початку жовтня і триває два тижні. Зараз кухоль пива на Октоберфесті коштує 10 євро. Щорічно відвідує понад шість мільйонів людей.

Свято пива "Октоберфест" являє собою традиційний парад мюнхенських і баварських броварень (інші пивні компанії до участі у фестивалі не допускаються), а також двохтижневий бенкет-гулянку в спеціально влаштованих на традиційному місці майданчику "Луг Терези" великих шатрах-пивних павільйонах.

Зараз ви читаєте новину «Пивний фестиваль почався із королівського весілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі