понеділок, 08 липня 2013 12:44

Підводний човен, що зник у 1944-му, виявлено ??біля Тарханкута

Автор: Фото: zhelezyaka.com
 

Радянський підводний човен часів Другої світової війни знайшли 4 липня на траверзі мису Тарханкут в районі кам'яної гряди. Про це повідомляє Республіканський Комітет Автономної Республіки Крим з охорони культурної спадщини.

Знахідку виявили ??на глибині 52 метри співробітники Кримської республіканської установи "Чорноморський центр підводних досліджень" при виконанні регламенту програми занурення телекерованого підводного апарату "Софокл-1".

Судно є середнім торпедним підводним човном. Якщо вірити архівним фондам, це один з 16 безвісти зниклих підводних човнів під назвою "Щ-216".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На дні Середземномор'я знайшли позолечену фігуру лева

Згідно з архівними даними, ПЛ "Щ-216" зник безвісти в лютому-березні 1944 року під час виконання бойового завдання. Причиною загибелі судна стало потоплення глибинними бомбами. Загинув весь екіпаж у складі 47 осіб.

Експерти відомчого архіву представили копії оригіналів документів з ідентифікації членів екіпажу: відомі прізвища усіх загиблих та адреси їхніх близьких родичів.

Фахівці проводитимуть роботу з пошуку родичів загиблих.

У майбутньому можливий розгляд питання підйому підводного човна, поховання членів екіпажу і створення музею, аналогів якому немає на території пострадянського простору.

Зараз ви читаєте новину «Підводний човен, що зник у 1944-му, виявлено ??біля Тарханкута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі