середа, 20 травня 2020 13:22

Під вежею замку знайшли таємні кімнати

Під вежею замку знайшли таємні кімнати
Представники міської влади кажуть, що луцькі підземелля отримали шанс розкрити свої таємниці та бути повною мірою представленими перед лучанами та гостями міста. Фото: lutskrada.gov.ua

У Луцьку під цокольним поверхом вежі князів Чарторийських виявили невідомі підземні кімнати.

Знахідка стала можливою завдяки реалізації проєкту "Нове життя старого міста: ревіталізація пам'яток історико-культурної спадщини Любліна та Луцька" за співробітництва України, Польщі та Білорусі, передає пресслужба Луцької міської ради.

Наголошується, що про підземелля не згадують жодні історичні документи, пов'язані з Окольним замком. Ходи ведуть уздовж замку, але, наскільки далеко, поки що невідомо. Нині планують проводити дослідження.

Вони допоможуть краще зрозуміти історію місця, адже воно має очевидне архітектурне поєднання з кімнатами вежі Чорторийських.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студенти натрапили на підземелля біля Стіни плачу

Оборонну вежу Чорторийських звели на рубежі XIV-XV ст. Її назвали на честь князів Чорторийських - власників Луцька в період його найбільшого розквіту. Колись була частиною луцького Окольного замку, який до наших днів не зберігся.

Зараз ви читаєте новину «Під вежею замку знайшли таємні кімнати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі