середа, 04 квітня 2018 23:14

Під приміщенням прокуратури відновлюють старовинну церкву

Під приміщенням прокуратури відновлюють старовинну церкву
Церкву переробили на спортзал. Фото: 20minut

У Тернополі під приміщенням місцевої прокуратури виявили підземну церкву.

За СРСР її перетворили на спортзал. В нішах були намальовані спортивні ракетки, на стіні висіло баскетбольне кільце, повідомляє "Історична правда".

Храм жіночого монастиря сестер-йосафіток почали будувати на початку ХХ століття.

"Церква є частиною підземних комунікацій, від якої ведуть чимало проходів, якими користувались монахині. Зокрема, вона сполучена з місцевим Архикатедральним собором УГКЦ", - каже голова ГО "City Project" Андрій Кір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 100 закатованих українців: показали моторошні фото з перепоховання жертв НКВС

"Частина відгалужень ще не досліджені, оскільки вони замуровані. Церква потребує реставрації, бо вона зараз в дуже занедбаному стані. Радянська влада знищила там все. І про те, що це приміщення було колись храмом нагадують тільки ніші.

Проблема відновлення пам'ятки полягає в тому, що наразі доступним є вхід лише через прокуратуру, яка є режимним об'єктом" - пояснив він.

Міська рада поставила приміщення на облік комунального майна. У мерії чекають на пропозиції від архітекторів, які б організували вхід в церкву з двору.

Управління Служби безпеки України у Львівській області вперше відкрило підвали свого приміщення для журналістів.

Показали приміщення, де на екрани передається зображення з камер спостереження по всьому місту. Та це лише частина з них. Загалом Львів моніторять декілька сотень камер. В управлінні кажуть, це заради нашої ж безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Під приміщенням прокуратури відновлюють старовинну церкву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі