пʼятниця, 27 листопада 2020 01:13

Під час будівництва дороги знайшли житло давніх людей

Під час будівництва дороги знайшли житло давніх людей
На Львівщині знайшли давні поселення. Фото: РАС

Біля Жовкви Львівської обл. археологи виявили знахідки епохи енеоліту та ранньозалізної доби.

"Рятівна археологічна служба" провела розкопки перед реконструкцією дороги Т-14-25 між Жовквою та Кам'янкою-Бузькою у Львівській області, передає "Захід.нет".

Два давні поселення розташовані в межах будівництва дороги. Дослідники виявили фрагменти ліпного посуду та крем'яні вироби епохи енеоліту. Знайшли монети австрійського періоду.

"Ще у 2019 році, на етапі проєктування, наші працівники провели розвідку на відрізку автодороги протяжністю 25,5 км та зафіксували вісім об'єктів археології – переважно давні поселення. За датуваннями вони належать до різних епох — від енеоліту і до княжої доби", - повідомила РАС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ковзани з кістки знайшли археологи

Вчені проводять нагляд під час земляних робіт на 6-ти ділянках в охоронній зоні, де є поселення доби бронзи і ранньозалізного віку.

Археологічні дослідження продовжать у 2021 році.

Поблизу Трускавця на Львівщині археологи досліджують поселення лінійно-стрічкової кераміки — пам'ятку, якій більше, аніж 7 тис років. Про це повідомляє науково-дослідницький центр "Рятівна археологічна служба" Інституту археології НАН України.

Зараз ви читаєте новину «Під час будівництва дороги знайшли житло давніх людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі