вівторок, 23 квітня 2019 08:20

Перший кінофільм присвятили війні за Кубу

Перший кінофільм присвятили війні за Кубу
Німе кіно у США. Фото: Этномир

В Нью-Йорку 23 квітня 1896 року відбувся перший в Америці кіносеанс - показ кількахвилинного фільму. Через кілька років почалася ера кінематографу.

Ще в 1883 році молоді Луї і Огюст Люмьєри налагодили в Ліоні виробництво желатинових фотопластинок з використанням броміду - їх фабрика виробила 216 тисяч фотопластинок. Після створення знімального апарату обидва брати активну участь у створенні перших фільмів. Разом з Люм'єрами над новою технікою працював інженер Жюль Карпантье, який сконструював перший проекційний апарат для демонстрації їх стрічок.

Перший публічний сеанс був проведений в Парижі 22 березня 1895 року, однак днем ​​народження кіно офіційно вважається 28 грудня того ж року, коли в Grand Café на бульварі Капуцинів пройшов перший комерційний показ фільмів Люмєрів. Серед них були: знаменита документальна стрічка "Прибуття поїзда на вокзал Ла-Сьота".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Провели автоперегони на вулицях міста

Перший кіносеанс в Америці відбувся через 4 місяці після показу в Парижі братами Люм'єр своєї кінопрограми. Винахідник кіноапарата в США Едісон організував в Нью-Йорку власну кінофірму, стали виникати інші. Картини на 2-3 хвилини - це хронікальні сценки. Одним з перших фільмів, які мали елементи сюжету, був фільм "Геть іспанський прапор!", присвячений колоніальній війні США з Іспанією за Кубу.

Перехідним періодом для американського кінематографа стали 1908-1914 роки, коли США опинилися на порозі економічної та політичної кризи. Тоді почався розвиток кінематографу як бізнесу.

О 13.30 14 квітня 1929 року в Монако стартують перші автомобільні перегони "Гран-прі Монако". 16 гонщиків на автомобілях мають пройти 100 кіл вулицями князівства довжиною 318 км.

Зараз ви читаєте новину «Перший кінофільм присвятили війні за Кубу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі