четвер, 31 жовтня 2019 14:44

Не впорались з керуванням: на дні моря знайшли корабель, якому 250 років

Не впорались з керуванням: на дні моря знайшли корабель, якому 250 років
Біля узбережжя Норвегії знайшли корабель, який команда не захотіла рятувати Фото: vimeo.com

Дайвери виявили у Північному морі неподалік узбережжя Норвегії затонулий нідерландський корабель XVIII ст. Вважають, що команда торгової шхуни Juffrau Elisabeth не впоралась із керуванням та покинула судно.

Екіпаж складався з 4-х чоловіків на чолі з капітаном Пітером Елкешом. Судно вийшло з порту Амстердама у 1760-му, але за 20 діб плавання потрапило у сильний шторм біля сучасної провінції Сьогне, Норвегія, передає Liga.Новости

Команді вдалося вийти зі стихії, але це не врятувало шхуну від аварії. Дослідники розповідають, що чоловіки не опустили вітрила, не кинули якір та не взяли з собою достатньо спорядження для швартування. Замість порятунку корабля чи прохання допомоги втікли на бортовій шлюпці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Організували екскурсію до затонулого корабля контрабандистів

Дослідники з Морського музею Норвегії вважають, що вчинили так через втому від важкого плавання. Згодом, на розслідуванні, капітан змушений був пояснювати свою халатність але звинуватив у всьому погодні умови.

Археологи підняли золоті ювелірні прикраси та інші старовині предмети із корабля "Ментор". Судно належало лорду Томасу Елгіну та затонуло в Середземному морі 1802-го.Команда британця відома тим, що розграбувала храм Парфенон та інші райони навколо афінського акрополя.

Зараз ви читаєте новину «Не впорались з керуванням: на дні моря знайшли корабель, якому 250 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі