пʼятниця, 01 листопада 2019 13:48

Натрапили на рештки людей, яких порізали студенти-медики

Будівельники виявили 115 фрагментів кісток на подвір'ї 200-річного приватного будинку в Абердіні, Шотландія. Викликані поліцією дослідники встановили, що кістки належали 7 особам. Їхні тіла використали для медичних досліджень, а згодом сховали.

Люди жили між 1750-1850 роками. Відомо, що двоє з них були дітьми. На тілах проводили різні медичні процедури, включаючи краніотомію, або трепанацію черепа, повідомляє Live Science.

Припускають, що розкопували і практикувалися на них студенти та викладачі медичного факультету Абердінського університету - одного з найкращих медичних закладів у Британії того часу. Після експериментів і занять тіла ховали потайки, закопуючи на подвір'ях, щоб уникнути законних покарань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Монети та рештки людей: у центрі міста розкопали давню крипту

У той час в Англії діяв закон, який обмежував жорстоку практику "анатомізації". Її кульмінацією для суспільства стали 16 жорстоких вбивств людей ірландськими іммігрантами Вільямом Берком і Вільямом Геєром, відомі як Вест-портські вбивства. Чоловіки продавали трупи для лекцій з анатомії відомому хірургу Роберту Ноксу.

Автор: livescience.com
  Студенти та викладачі Абердінського університету таємно проводили заборонені законом медичні досліди
Студенти та викладачі Абердінського університету таємно проводили заборонені законом медичні досліди
Автор: wikipedia
  Урок анатомії доктора Тульпа. Картина видатного голландського художника Рембрандта
Урок анатомії доктора Тульпа. Картина видатного голландського художника Рембрандта
Антропологи відтворили обличчя чоловіка, який жив 600 років тому. Рештки виявили під час земляних робіт біля галереї мистецтв Абердіну в Шотландії. Поруч із ним знайшли ще 60 повноцінних скелетів. Вчені переконані, що знахідка проллє світло на середньовічне здоров'я та спосіб життя.
Зараз ви читаєте новину «Натрапили на рештки людей, яких порізали студенти-медики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі