четвер, 18 липня 2019 16:14

Найшкідливішу національну страву у світі потрібно з'їдати за 5 укусів

18 липня американці відзначають День хот-дога. З 1957 році Торгова палата США призначила цей день для святкування офіційно.

Це бутерброд із сосискою або ковбаскою. Класичний рецепт хот-дога складається з молочної булки, якісної молочної сосиски чи ковбаски і трьох соусів - кетчупу, гірчиці і майонезу. Часто класичний рецепт доповнюють смаженими чи свіжими овочами, зеленню або консервованою кукурудзою. Також часто може містити в собі сир та бекон.

Автор: yousmi.by
  У США створили Національну раду з хот-догів і сосисок
У США створили Національну раду з хот-догів і сосисок

Перший хот-дог було виготовлено у 1487 році у Німеччині за п'ять років до відкриття Колумбом Америки. На початку XIX ст. німецькі мігранти завезли технологію приготування сосисок до США.

Походження назви "хот-дог", або "гарячий собака" має кілька версій. За однією - у рекламі перших хот-догів у США використовувався силует собаки породи такса, що і вплинуло на назву продукту. А ще говорять, що коли його витягали з печі, і в пальці було гаряче, тоді лаялися: "Hot Dog" - гаряче, собака!

Автор: 20 хвилин
  Середньостатистичний американець споживає приблизно 60 хот-догів на рік
Середньостатистичний американець споживає приблизно 60 хот-догів на рік

Популярність хот-догів в Америці досягла небувалих висот. Тоді в США навіть створили Національну раду з хот-догів і сосисок. Вони займаються вивченням якості продукту, дегустацією і рекламою хот-дога. Щорічно проводять змагання з мистецтва приготування хот-догів. Склали список правил поїдання хот-догів.

Перше правило - булку з сосискою не можна їсти з тарілки за допомогою приладів. Тільки руками. По-друге - з'їдати хот-дог потрібно максимум за п'ять укусів. Третє правило - приправа, яка залишилася на ваших руках, не можна змивати, тільки облизувати. Четверте - хот-дог не варто їсти з красивого посуду. Краще використовувати для нього одноразові паперові тарілки. П'яте правило - соусом потрібно поливати саме сосиску, а не булочку.

Середньостатистичний американець споживає приблизно 60 хот-догів на рік. А в день Незалежності американці поглинають приблизно 150 млн цих бутербродів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якийсь гомункул зароджується" — в сосисках зі столичного супермаркету знайшли сірий непотріб

Кожен американський штат придумав свій рецепт приготування. На півдні роблять кукурудзяні хот-доги, в Канзасі в них додають тертий сир і квашену капусту, в Чикаго готують яблучні і крабові хот-доги. Навіть звичні кетчуп і гірчицю, виробники хот-догів, відповідаючи на запити споживачів, замінили на майонез на основі васабі і авокадо, а деякі пропонують спробувати хот-дог з арахісовим маслом і фуа-гра.

Хот-дог очолює друге місце у рейтингу найшкідливіших продуктів у світі.

Автор: smak.kg
  Хот-дог очолює друге місце у рейтингу найшкідливіших продуктів у світі
Хот-дог очолює друге місце у рейтингу найшкідливіших продуктів у світі

Хот-дог - це вулична їжа. Блюдо придумав м'ясник з Франкфурта-на-Майні, який готував ковбаски під назвою dachshundwurst. В перекладі з німецької це означає "ковбаска-такса".

Популярність хот-догів в Америці досягла небувалих висот. Тоді в США навіть створили Національну раду з хот-догам і сосисок. Члени нацради склали список правил поїдання хот-догів.

Зараз ви читаєте новину «Найшкідливішу національну страву у світі потрібно з'їдати за 5 укусів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі