пʼятниця, 04 вересня 2020 01:13

На сільському подвір'ї відкопали рештки 5 солдат
9

На Житомирщині знайшли поховання військових
Фото: Історико-патріотичне об'єднання «Пошук»
На Житомирщині знайшли поховання військових
На Житомирщині знайшли поховання військових
На Житомирщині знайшли поховання військових
На Житомирщині знайшли поховання військових

У Пулинському районі Житомирської обл. на земельних ділянках селян вдалося знайти поховання 5-х солдатів радянської армії.

"Всі вони загинули в липні 1941 року боронячи підступи до села. Бій був жорстокий і втрати величезні, адже в деяких місцях солдати лежать в метрі один від одного", - повідомляє історико-патріотичне об'єднання "Пошук".

Один солдат мав при собі протигаз, підсумки та наперсток для шиття. Інший лежав не глибоко, мав при собі протигаз, радянські монети та медальйон.

Від третього солдата залишилися лише ноги. При ньому знайшли металеву чашку та медальйон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли масове поховання солдатів

"Воїн встиг повоювати. Низ окопу був встелений гільзами, а в протигазній сумці лежав трофейний німецький ремінь", - повідомляють дослідники

Четвертий солдат лежав на глибині 50 см. Мав при собі протигаз та підсумки. Німецькі гільзи в окопі свідчать про те, що солдат добивали.

П'ятого солдата поховали у сидячому положенні. Він мав при собі каску, флягу, саперну лопатку, протигаз, підсумки, ложку з надписом Дорошенко та гаманець з документами.

"Дякуємо людям, які з порозумінням віднеслися до нашої справи та дозволили провести пошукові роботи на своїх ділянках. Продовжуємо працювати", - пишуть пошуковики.

Братську могилу 33 радянських воїнів знайшли на території Турійського району на Волині. Археологічні роботи проводились біля селищ Годовичі, Торговище, Відюти та Ставок пошуковим загном "Відродження".

Зараз ви читаєте новину «На сільському подвір'ї відкопали рештки 5 солдат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі