неділя, 05 липня 2020 08:20

На похорон проповідника прийшла королева

На похорон проповідника прийшла королева
Штаб-квартира Армії Спасіння знаходится в Лондоні. Фото: salvationarmy.org

Методистський проповідник Вільям Бут та його дружина Кетрін у Лондоні 5 липня 1865-го заснували "Армію Спасіння". Зараз підрозділи організації працюють у понад 100 країнах світу.

Армія Спасіння - міжнародний рух, її місія — проповідувати Євангеліє через практичну турботу та підтримку бідних та нужденних. На свої кошти утримує школи, виробничі колонії, їдальні, лікарні, різні доброчинні установи.

Вільям Бут народився в англійському графстві Ноттінгем у 1829 році. Стає віруючим методистської церкви і незабаром проповідує. Перше масове служіння для бідняків Лондона відбулося в наметі. Він проповідував алкоголікам, злочинцям та повіям жертовне християнство. Відкривав кухні, де голодних годували супом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Книгу про пригоди дівчинки в країні чудес автор написав за рік

У 1878 році Християнська місія Східного Лондона отримала назву "Армія Спасіння". Діяльність волонтерської організації поширилася на багато країн. Надавала допомогу всім, хто потрапляв у сферу її опіки, незалежно від раси, кольору шкіри, віросповідання, статі і віку та інших ознак, без жодної дискримінації.

Помер Вільям Бут у віці 83 років. На його похорон зібралися 40 тис. людей, у тому числі інкогніто прийшла королева Марія і близько 10 тис. солдат "Армії Спасіння".

Книгу "Пригоди Аліси в Країні чудес від Льюїса Керролла" надрукували 4 липня 1865-го в друкарні Oxford University Press видавництвом Macmillan and Co. Тираж у 2 тис екземплярів оплатив сам автор - Чарльз Доджсон.

Зараз ви читаєте новину «На похорон проповідника прийшла королева». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі