середа, 03 березня 2021 01:13

На острові знайшли руїни античної лазні

На острові знайшли руїни античної лазні
У Греції відкопали лазню візантійської доби. Фото: Greek Ministry of Culture and Tourism

На грецькому острові Лесбос археологи знайшли руїни лазні.

Вона є найдавнішою на острові. За попередніми оцінками, лазню збудували в епоху ранньої Візантії, повідомляє Міністерство культури та туризму Греції.

Виявили залишки ванн для холодної, теплої і гарячої води, сміттєспалювальні установки. Найважливішою знахідкою археологи називають мармурові ворота висотою 3 м та 2 м у ширину.

Для будівництва палацових воріт використали 9 плит з сіро-білого мармуру. Вони були скріплені між собою вапняним розчином. Ворота були приховані шаром золи та попелу. Припускають, що лазню знищила велика пожежа.

Біля входу в лазню знайшли глазурований посуд і бронзові монети VI-VII ст. н.е.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кераміка та статуетки - показали нові археологічні знахідки з Греції

Через розкопки планують провести велосипедний маршрут для туристів.

Грецькі дайвери виявили нові знахідки під час експедиції до затонулого 1802 року неподалік острова Кітіра англійського корабля "Ментор". З морського дна їм вдалося підняти фрагменти корабля та корабельного спорядження, шкіряну підошву від взуття, металеву пряжку, жетон для гральних карт, 2 шахові фігури, кухонне начиння, золоті прикраси, монети з голландського Утрехта, Іспанії та монети з Османської імперії.

Зараз ви читаєте новину «На острові знайшли руїни античної лазні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі