вівторок, 26 січня 2016 17:26

На осторові Лефкада археологи знайшли античний театр

На осторові Лефкада археологи знайшли античний театр

Під час археологічних розкопок на острові Лефкада, що в Іонічному морі, виявили античний театр.

Розкопки проводилися у північній частині центрального пагорба Коулмуа (Koulmou), який утворює пологий спуск до досліджуваної ділянки. Міністр культури Греції зауважив, що археологи дуже мало знали про даний театр.

Він не загадувався в античних джерелах, хоча в журнальних записах початку 20-го століття згадується про археологічні розкопки під керівництвом німецького археолога Крюгера, який занотував декілька ознак античного театру в цій місцині.

Команда археологів дослідила 13 секцій,які підтвердили існування театру. Вони розкопали ряди сидінь, територі для оркестру, деякі з підпірних стін для сцени та інші частини театру.

Міністерство культури заявило, що шість секцій показали місця вирізані з скелі близько 0,73- 0,90 метрів у глибину і 0.22-0.33 метрів в ширину.

Також речник міністерства культури заявив, що розкопки будуть продовжуватися для того, щоб виявити і захистити пам'ятку, цією справою будуть опікувтися служби міністерства культури та регіональний муніципалітет.

Зараз ви читаєте новину «На осторові Лефкада археологи знайшли античний театр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі