вівторок, 27 квітня 2021 15:43

На місці будівництва дороги знайшли давній меч

На місці будівництва дороги знайшли давній меч
Імовірно, мечем користувалися представники пшеворської культури

Українські археологи виявили давній зігнутий майстром меч неподалік села Малі Підліски Львівської області. Здійснювали археологічну розвідку на місці будівництва Північної об'їзної Львова.

Знахідці понад 1,5 тис. років. Це гладіус. Так називали короткі римські мечі, якими користувались піхотинці. Знахідка належала воїну-германцю та стала першим з експонатів промоційної кампанії про загадкові знахідки доріг, які відкриває Україні програма "Велике будівництво", передає "Гал-Інфо"

Меч знайшли під час першого етапу археологічних досліджень. Після початку повномасштабних робіт археологи очікують на ще сенсаційніші знахідки. Матимуть можливість дослідити площу в майже 100 тис. кв. м - 21 давнє поселення, датовані від VI тис. до н.е. - XIII ст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Добре зберігся. Знайшли церемоніальний меч, якому 3 тис. років

Нещодавно в Іспанії археологи знайшли давньоримські шоломи, мечі, кинджали та щит. Зброю могли використовувати під час громадянської війни в I ст. до н. е. Її знайшли в області Лібісоса, на захід від міста Альбасете

Зараз ви читаєте новину «На місці будівництва дороги знайшли давній меч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі