четвер, 10 січня 2019 14:26

На Донеччині знайшли докази існування давньої культури

На Донеччині знайшли докази існування давньої культури
Археологи розповіли про результати розкопок. Фото: АКМЦ

Під час розкопок на території Донецької області 2018-го археологи знайшли свідчення існування декількох стародавніх культур.

Влітку 2018-го в Добропільському районі на території Шаховської громади під час розкопок курганів археологи знайшли давні поховання, повідомили співробітники Донецького обласного краєзнавчого музею по час прес-конференції в Антикризовий медіа-центрі, передає vchasnoua.com.

"Вік цих курганів - від 1 до 4 тисяч років. Наші археологічні дослідження показали, що поховання було зроблено приблизно в ХХ столітті до нашої ери. Ми знайшли елементи доскіфських поховань, ямної, катакомбної та зрубної культури, а також цікаву споруду - кромлех. Це таке величезне кільце з дикого каменю, яке робили навколо культових місць або могил чаклунів", - повідомив Віталій Ціміданов, начальник сектора охорони пам'яток археології, історії та культури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під церквою розкопали могилу з коштовностями

Знайшли глиняний посуд, наконечники стріл, прості прикраси з кісток, різні бронзові пристосування, залишки лука зі стрілами і кремнієвий ніж.

За даними вчених, заселення Донецького краю почалося більше 100 тис. років тому. Про це свідчать знахідки епохи неандертальців поблизу Курдюмівки Бахмутського району.

Археологи розповіли про античний перстень, який знайшли на місці майбутньої газової свердловини. Артефакт виявили на скіфському могильнику в урочищі Перещепине біля Більська Котелевського району.

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині знайшли докази існування давньої культури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі