пʼятниця, 30 серпня 2019 15:31

На дні моря знайшли корабель, якому понад 170 років

На дні моря знайшли корабель, якому понад 170 років
Усі предмети, які перебували на борту корабля добре збереглися. Фото: youtube.com

Археологи вивчили англійський корабель "Терор". Він затонув біля острова Кінг-Вільям на півночі Канади 170 років тому. Судно виявили ще 2016-го, але побачити його вдалося лише нещодавно.

У трюмі знайшли добре збережені особисті речі екіпажу, столовий посуд, склянки з напоями та інші предмети, повідомляє Politeka.

"Найбільше нас здивувало те, що корабель, який затонув майже 2 століття тому, ідеально зберігся. Такого роду речі взагалі спостерігаєш не надто часто", - розповідають вчені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Небачених розмірів - знайшли давній якір, вирізаний із каменя

Причиною доброго збереження стали кліматичні умови. Корабель затонув у місці, де поєдналися холодні води, великі шари осаду та мінімум сонячного світла. У такому середовищі може зберегтись навіть папір і тканина.

Дослідники не змогли потрапити у каюту капітана. Там сподіваються знайти вцілілі корабельні журнали.

Таємниця загибелі корабля не розгадана. Відомо, що 1845-го капітан Королівського військово-морського флоту Джон Франклін збирався в експедицію, в якій хотів вивчити невідому частину Північно-Західного проходу.

Міжнародна група археологів знайшла у Балтійському морі затонулий на початку XVI ст. корабель. Він зберігся у винятково гарному стані. Тому може виявитися найбільш збереженем кораблем раннього Нового часу, який коли-небудь знаходили.

Зараз ви читаєте новину «На дні моря знайшли корабель, якому понад 170 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі