четвер, 17 вересня 2020 16:51

На дні моря виявили корабель, який перевозив рабів

На дні моря виявили корабель, який перевозив рабів
Корабель La Union затонув внаслідок вибуху парових баків. Фото: phys.org

Неподалік порту Сисаль у Мексиці виявили залишки парового кубинського корабля La Union. У 1850-х на ньому перевозили рабів із племені майя.

Уперше уламки судна виявили ще 2017 року, але ідентифікувати його не могли. Допомогли місцеві жителі. Старожили зберегли легенди про те, як із міста, в часи Юкатанської війни каст XIX ст. вивозили полонених майя, повідомляє Phys.org.

На той час рабство в Мексиці було незаконним, але капітани таких кораблів купували захоплених полонених учасників бойових дій чи обдурювали майя, які внаслідок конфлікту залишалися безземельними. Ті підписували робочі контракти, потрапляли на Кубу, де з ними поводились, як із рабами.

"Рабів продавали посереднику за 25 песо. А ті перепродували їх у Гавані - чоловіків за 160 песо, жінок – за 120. Вони майже ніколи не поверталися додому", - розповіла археолог Барба Майнеке.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На дні моря виявили купи монет

У травні 2019 року у штаті Алабама виявили останный корабель американських рабовласників "Клотильда". 160 років тому його зумисне потопили біля річки Мобіл. "Клотильда" переправила 110 чоловіків, жінок і дітей з Африки до Алабами 1860-го.

Зараз ви читаєте новину «На дні моря виявили корабель, який перевозив рабів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі