неділя, 12 квітня 2020 08:20

На бурякових полях звели парк розваг

На бурякових полях звели парк розваг
Євродіснейленд звели на бурякових полях. Фото: smtravel.com

В Марне-Ла-Валле під Парижем 12 квітня 1992-го відкрили Євродіснейленд. Це був перший у Європі і четвертий у світі гігантський парк атракціонів і розваг для дітей і дорослих.

Перший Діснейленд відкрили 1955-го в Каліфорнії, США. Компанія Волта Діснея прийняла рішення збудувати такі ж місця розваг в інших країнах. За право будівництва європейського Діснейленду змагались Іспанія та Франція.

Угоду про будівництво у Парижі підписали в Лондоні, і в грудні 1986-го роботи були розпочаті. За 32 км від Парижа на місці бурякових полів почали будувати парк розваг.

З європейських країн, США і Канади сюди везли цікаві саджанці - усього 300 тис дерев. Через 5 років будівельних робіт тематичний парк Євродіснейленд було відкрито.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкрили найбільшу в історії виставку

До кінця року Євродіснейленд спіткали труднощі. 3 тисячі працівників написали заяви про звільнення із-за незадовільних умов праці, а відвідуваність була низькою. Парк був на грані банкрутства, якого вдалось уникнути завдяки інвестиції саудівського принца. До кінця 1995 року парк став прибутковим.

Ці дві тисячі гектарів радості в середньому за рік відвідують 12,5 млн осіб, що є великим плюсом туристичного бізнесу Франції.

Загальну крайову виставку відкрили 5 червня 1894-го в Стрийському парку у Львові. Приурочили до 100-річчя повстання Тадеуша Костюшка. Виставка стала найбільшою за всю історію краю.

Зараз ви читаєте новину «На бурякових полях звели парк розваг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі