пʼятниця, 08 лютого 2019 08:21

Музиканти допомогли поліції зменшити злочинність

Музиканти допомогли поліції зменшити злочинність
Учасники групи прилетіли в США. Фото: Голос Америки

В нью-йоркський аеропорт імені Джона Кеннеді 8 лютого 1964 року прибув британський гурт Beatles. Відтоді у світі почалася "бітломанія" - фанатичне захоплення творчістю гурту.

Наприкінці 1963 року Beatles посідають вершини американських хіт-парадів, у них успішні тури. Американську рекламну компанію менеджер The Beatles Брайан Эпстайн детально продумує. За місяць приїзду по всій країні розклеїли п'ять мільйонів плакатів із надписом: "До нас їдуть Beatles".

Телефони готелю, де живуть музиканти, розриваються від дзвінків з пропозиціями про інтерв'ю та автографи. Під двері номера листоноші щодня приносять по 2-3 ящика листів і телеграм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фани були розчаровані, коли Рінґо Старр приєднався до The Beatles

Вперше виступають на телешоу Еда Саллівана- відомого на весь світ телеведучого. Випуск дивляться 75 млн американців — майже третина населення країни. За час двогодинного шоу поліція не фіксує жодного важкого злочину.

Американці купили більше двох мільйонів платівок та більше ніж на $2,5 млн товарів, пов'язаних з гуртом – від головних уборів до піжам. Найбільш талановиті комерсанти добре заробили на "бітлівських" перуках – за них правлять по $2,99 за кожну.

Тур Beatles в Америці триває 9 днів. Їх скрізь зустрічають натовпи підлітків, яких адміністрація школи звільняла від занять.

У гурті The Beatles 18 серпня 1962 року вперше виступив новий ударник Рінґо Старр. Перейшов із групи Rory Storm & The Hurricanes. Замінив Піта Беста, якого найбільше любили фанатки гурту.

Зараз ви читаєте новину «Музиканти допомогли поліції зменшити злочинність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі