субота, 28 листопада 2020 12:57

Музикант дав останній концерт у житті

Музикант дав останній концерт у житті
Елтон Джон разом із Джоном Леноном, 1974 рік. Фото: Beatles.ru

28 листопада 1974 року відбувся останній виступ британського співака та гітариста Джона Леннона. Колишній музикант гурту The Beatles заспівав зі сцени арени Медісон-сквер-гарден у США на концерті Елтона Джона.

В Америці Елтон допомагав колишньому бітлу із записом власного альбому Walls and Bridges. При записі Елтон Джон заявив, що одна з пісень точно стане хітом, в чому дуже сильно сумнівався Джон Леннон. Тоді музиканти посперечалися, якщо слова Елтона виправдаються, Леннон буде змушений виступити на одному з його концертів.

Елтон Джон переміг. Пісня Whatever Gets You Thru the Night стала номером 1 в американських чартах, і Леннон 28 листопада з'явився на концерті співака. На сцені Леннон заспівав три пісні - Lucy in the Sky with Diamonds, Whatever Gets You Through the Night і композицію Пола Маккартні I Saw Her Standing There.

Виступ у Медісон Сквер Гардені став для Джона останнім у житті. Леннон присвятив життя сім'ї.

Тільки у 1980 році він випустив свій останній альбом Double Fantasy. Після релізу екс-бітл планував повернутися до гастрольної діяльності, але 8 грудня цього ж року музиканта застрелив фанат "Бітлз" Марк Чепмен.

Частина концерту за участю Джона Леннона:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Надихався блюзом і наркотиками - за що фанати любили Джимі Гендрікса

Роман американського письменника Джерома Селінджера "Ловець у житі" потрапив під шквал критики через змалювання підліткових страхів і сцен сексуального характеру, за використання нецензурної лексики. Цільовою аудиторією книги, згідно з задумом, були дорослі, проте згодом твір став частиною обов'язкової шкільної програми.
Твір набув скандальної слави через убивство учасника The Beatles Джона Леннона. Коли поліція приїхала на місце події, вбивця тримав у руках примірник роману. Згодом він заявив, що заклик убити Джона Леннона відшукав на сторінках книги, втім його визнали осудним.

Зараз ви читаєте новину «Музикант дав останній концерт у житті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі