середа, 03 квітня 2019 08:20

Моряк відкрив 700 островів

Моряк відкрив 700 островів
Пам'ятник Колумбу біля Капітолію у Денвері, штат Колорадо. Фото: Hathorn

Четверта експедиція мореплавця Христофора Колумба у пошуках нового шляху до Індії розпочалася 3 квітня 1502 року. У ній взяло участь 4 кораблі з 150 членами екіпажу

Колумб очолював вже три експедиції до Вест-Індії. Відкрив понад 700 островів, Мексиканську затоку, побував на материковій частині Південної та Центральної Америки. Все ж таки хотів знайти новий шлях у Південну Азію, до земель прянощів. Він був упевнений, що такий шлях існує, оскільки спостерігав біля берегів Куби сильну морську течію, що рухалась на захід через Карибське море.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Христофор Колумб залякав індіанців місячним затемненням

У четверту експедицію Колумб взяв із собою брата Бартоломе і 13-річного сина Ернандо. 30 липня Колумб підійшов до північного берега землі, населеної народом майя - сучасний Гондурас. Бартоломе висадився на материк і формально вступив у володіння країною.

У вересні відкрив Колумб Москітовий берег - Нікарагуа, і Золотий берег - Коста-Рика.

Проте він не знайшов багато золота, на яке розраховували його спонсори. Тому провів останні роки життя у злиднях. 10 травня 1506 року Колумб на сімдесятому році життя помер. Перед смертю заповідав похоронити його на землі Вест-Індії — так він називав Америку. В 1540 році останки Колумба з іспанської Севільї перевезли на острів Ґаїті й перепоховали в Санто-Домінґо.

29 лютого 1504 року мореплавець Христофор Колумб використав місячне затемнення для залякування ямайських індіанців під час четвертої експедиції.

Зараз ви читаєте новину «Моряк відкрив 700 островів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі