неділя, 31 липня 2022 07:05

Мореплавець відкрив бідний і неродючий острів

Мореплавець відкрив бідний і неродючий острів
Перші іспанські дослідники використовували терміни аравак і кариби для розрізнення народів Карибського басейну. Картина Джона Габріеля Стедмана

Третя експедиція іспанського мореплавця Христофора Колумба 31 липня 1498-го відкрила острів Тринідад в Карибському морі поблизу північно-східних берегів Південної Америки.

Третя експедиція Христофора Колумба відбулася з 1498 по 1500 рік. Флотилія з шести суден досягла островів Тринідад і Маргарита, поклавши початок відкриттю Південної Америки. Колумб охрестив острів Ла-Ісла-де-Ла-Тринідад на честь Святої Трійці. Етнолог Деніел Гаррісон Брінтон запропонував назвати населення Карибського моря "араваками" через їхню культурну та мовну схожість із материком Аравак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хворий Колумб провів на Ямайці цілий рік

Іспанці, які йшли за Колумбом, підкорили або переселили араваків, які тоді населяли острів. Але бідність корисних копалин і неплодючі ґрунти острова суттєво зменшили увагу до нього з боку завойовників. Перше європейське поселення на острові — Хосе-де-Оруна – з'явилося 1592-го. Спроби вирощувати тут тютюн і какао були неуспішними. Острів перейшов до британської корони.

Після скасування рабства на острови прибули тисячі робітників з Індії, Іспанії, Португалії, Англії, Франції, Китаю. Їхні нащадки й становлять сьогодні основу народу, який називають тринідадцями.

Четверта експедиція мореплавця Христофора Колумба в пошуках нового шляху до Індії розпочалася 3 квітня 1502 року. В ній взяли участь чотири кораблі з 150 членами екіпажу. Колумб підійшов до північного берега землі, населеної народом майя – сучасний Гондурас. Христофор висадився на материк і формально вступив у володіння країною. У вересні Колумб відкрив Москітовий берег – Нікарагуа, і Золотий берег – Коста-Рика.

Зараз ви читаєте новину «Мореплавець відкрив бідний і неродючий острів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі