вівторок, 18 червня 2019 08:20

Монумент розібрали на 350 частин

Монумент розібрали на 350 частин
Статую Свободи біля Нью-Йорка встановили 1885-го. Фото: Голос Америки

Розібрану статую Свободи до Нью-Йорка доставив французький військовий вітрильник "Ізер" 18 червня 1885 року. Створив її Фредерік Огюст Бартольді як подарунок до сотої річниці американської революції.

Задумав монумент професор-правознавець Едуар де Лабуле. 1856-го він звернувся до Фредеріка Огюста Бартольді. Створення скульптури було завершене у Франції в травні 1884 року, а в серпні в Нью-Йорку було закладено перший камінь у п'єдестал майбутнього пам'ятника.

Для перевезення статую розібрали на 350 частин і спакували в 214 ящиків. Зібрали на бетонній підставці за 4 місяці і відкрили на острові Бедлоу біля Мангеттену.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкрили найбільшу в історії виставку

"Богиня свободи" тримає факел у правій руці і табличку в лівій. Напис на табличці - "JULY IV MDCCLXXVI" - "4 липня 1776". Це дата підписання Декларації Незалежності.

У 1984 році Статую Свободи було включено в список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Зараз це один із найпопулярніших туристичних об'єктів Нью-Йорка.

Загальну крайову виставку відкрили 5 червня 1894-го в Стрийському парку у Львові. Приурочили до 100-річчя повстання Тадеуша Костюшка. Виставка стала найбільшою за всю історію краю.

Зараз ви читаєте новину «Монумент розібрали на 350 частин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі