понеділок, 14 січня 2013 14:22

Могилу султана Сулеймана шукають в Угорщині

Автор: Фото: en.wikipedia.org
  Ганс Еворт, Султан Сулейман на коні, 1549 рік
Ганс Еворт, Султан Сулейман на коні, 1549 рік

Міжнародна група археологів розпочала розкопки поблизу міста Сігетвар (Szigetv?r), розташованого на півдні Угорщини, у пошуках могили Сулеймана (Kanuni Sultan S?leyman), - повідомляє місцеве друковане видання UJ Dunantuli Naplo.

Сулейман I (1494-1566), прозваний в Європі Пишним, правив найдовше за всіх в Османської імперії і вважається найбільшим султаном з династії Османів 16 століття, при якому Оттоманська Порта досягла апогею свого розвитку. Він помер під час чергового походу в Угорщину, при облозі фортеці Szigetvar, після 46-річного правління.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дві українські наложниці досягали вищої влади в Османській імперії

Розкопки були початі археологами університету міста Печ (Pecs). На даний час група, що складається з угорських та турецьких експертів, сподівається знайти точне місцерозташування могили Сулеймана в церкві Turbek.

Група археологів покладається на карти, зроблені після 150-річного турецького панування в Угорщині. Згідно з сучасними джерелами, над могилою Сулеймана була зведена Джамі (Соборна мечеть) і тюрбе (мавзолей), до яких приходили численні паломники, - пише газета.

Зараз ви читаєте новину «Могилу султана Сулеймана шукають в Угорщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі