пʼятниця, 21 лютого 2020 08:20

Мільйонер на повітряній кулі перетнув Тихий океан

Мільйонер на повітряній кулі перетнув Тихий океан
Фоссет витратив півмільйона доларів на повітряну кулю. Фото: historytime

Американець Стів Фоссет першим у світі на повітряній кулі перетнув Тихий океан 21 лютого 1995-го. Встановив понад 100 світових рекордів на повітряній кулі, на вітрильнику, літаку та планері.

До 40 років Фоссет був відомий виключно в ділових колах на біржі. 1985-го мільйонер вирішив переплисти Ла-Манш. Протягом наступних 8 років Фоссет займався різними екстремальними видами спорту. Стів Фоссет хотів першим поставити небувалий рекорд, який назавжди залишиться в історії людства.

Для того щоб сконструювати апарат, здатний облетіти навколо світу, Фоссет найняв команду експертів. Витратив півмільйона доларів. У 1996 році він здійснив першу спробу безпосадочного кругосвітнього перельоту на повітряній кулі. Ця спроба закінчилася невдачею - стартував в Південній Дакоті, куля зміг долетіти лише до Канади. Він перетнув Тихий океан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рекорд жінки-пілота: від узбережжя до узбережжя без посадки

Увесь світ облетів через сім років. Стартувавши з Австралії, Фоссет через 14 днів, 19 годин і 50 хвилин повернувся у вихідну точку. Фоссет літав на планерах, дирижаблях і аеропланах через океани і континенти. Він поставив понад 100 світових рекордів . 3 вересня 2007 року о 8:45 ранку вилетів на одномоторному легкому літаку з приватного аеродрому в Неваді. Літак зник а тіло не знайшли. Через рік туристи знайшли місце ймовірної загибелі Фоссета. Його оголосили померлим.

Американка Амелія Ерхарт 11 січня 1935 року розпочала переліт через Тихий океан. Політ тривав 18 годин 16 хвилин. Стала першою жінкою-пілотом, яка перетнула Американський континент від узбережжя до узбережжя без проміжної посадки.

Зараз ви читаєте новину «Мільйонер на повітряній кулі перетнув Тихий океан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі