пʼятниця, 31 січня 2020 11:34

Меч і глечики - розкопали незвичайну могилу воїна

Археологи випадково виявили поховання воїна у містечку Чичестер, Велика Британія. Досліджували місцевість перед початком будівництва нових житлових будинків. Могилі близько 2 тис. років.

Знахідку відносять до часів пізньої залізної доби чи раннього римського періоду. Дослідники зазначають, що людських останків усередині не було, вони розклалися з часом. Все, що залишилося, - це прямокутна темна пляма від дерев'яного ліжка чи настилу, повідомляє HB Techno.

У могилі виявили збережені глиняні посудини та металеві елементи, призначення яких поки що невідомо. Найцікавішою знахідкою є залізний меч у піхвах. Їх прикрашали кріплення з мідного сплаву, що свого часу яскраво виділялися. Такі знахідки зустрічаються вкрай рідко.

"У цілому було багато дискусій про те, хто міг бути похований в традиції воїна. Чи справді він був воїном або просто похований з атрибутами одного з них? Предмети, виявлені в могилі, дають можливість припустити, що чоловік був важливою людиною", - зазначив археолог Джим Стівенсон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли "будинок смерті" вікінгів

Автор: Archaeology South-East / UCL
  Археологи виявили зотліле поховання із мечем та керамікою
Археологи виявили зотліле поховання із мечем та керамікою
У центрі Італії під час проведення земляних робіт виявили гробницю залізної доби. Поховання датується VII ст. до нашої ери. У ньому знайшли зброю, прикраси й колісницю. Покійника всередині не виявили.
Зараз ви читаєте новину «Меч і глечики - розкопали незвичайну могилу воїна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі