четвер, 28 травня 2020 01:14

Люльки, кахлі, монети - показали знахідки, виявлені на місці єврейської школи
4

У Бродах пройшли розкопки
Фото: РАС
У Бродах пройшли розкопки
У Бродах пройшли розкопки
У Бродах пройшли розкопки

У Бродах Львівської області археологи завершили дослідження на місці давньої єврейської школи.

На тому місці почали роботи з реконструкції громадських вбиралень. Коли робітники викопали котлован, вони натрапили на давні аркові склепіння з кам'яною кладкою, повідомляє "Захід.нет".

Рятівна археологічна служба розпочала дослідження. Встановили, що це давня споруда кінця XVIII-початку XIX ст. у вигляді аркади довжиною 18,5 м з 5-ма арками. Це фундамент несучої стіни старого будинку, а не підвальні приміщення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли найдавнішу зливову каналізацію

Внутрішнє заповнення цих приміщень згоріло в пожежі у XIX столітті. Під час будівництва вбиралень у 80-х роках XX століття майже вся внутрішня ділянка була зруйнована. Єдиний збережений шар — у метровому прошарку біля стіни. Там історики знайшли монети середини XVIII століття, люльки, багато кераміки, скло та кахлі.

Землетрус магнітудою 5,2 бали пошкодив давні райони міста Дехдашта в Ірані. Це одна з найбільших історичних місцевостей країни.

Зараз ви читаєте новину «Люльки, кахлі, монети - показали знахідки, виявлені на місці єврейської школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі