понеділок, 07 жовтня 2013 14:05

Люди пили вино ще 6 тисяч років тому

Автор: Фото: winebutik.net
 

Грецькі археологи виявили найстаріші залишки вина, з тих, які знаходили в Європі в доісторичному поселенні. Їхній вік становить 6 тисяч років.

Відкриття має величезне значення, оскільки міняє уявлення про життя людей в період неоліту, в тому числі і про споживання ними вина.

"Мова йде про вражаюче і дуже важливе відкриття, - підкреслила археолог інспекції доісторичних і античних старожитностей і директор розкопок у Дікілі-Тас Димитра Міламіду. - Під час обстеження руїн доісторичної будівлі на археологічному майданчику були виявлені в горщиках кілька обвуглених ягід винограду, які перебували упроцесі вижимки. Цей факт доводить, що стародавні люди робили сік і, відповідно, вино з виноградних грон" .

Міламіду також додала, що "доти ми знали, що люди пили вино в бронзовому віці( приблизно з 1200 року до нашої ери), а тепер ми з'ясували, що процес виробництва вина був відомий задовго до цього періоду - з 4200 до нашої ери".

Знахідку виявили на розкопках, що відбуваються на археологічному майданчику Дікілі -Тас на південний схід від міста Драма в грецькій області Східна Македонія.

Зараз ви читаєте новину «Люди пили вино ще 6 тисяч років тому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі