четвер, 04 березня 2021 14:19

Куплену за безцінь чашу виставили на аукціон за $500 тис.

Автор: SOTHEBY'S
  Чашу виготовили в Китаї за правління династії Мін
Чашу виготовили в Китаї за правління династії Мін

Маленька чаша, придбана в американському штаті Коннектикут за $35, виявилась 600-річним китайським артефактом. Її вартість оцінюють у $300-500 тис.

Предмет помітив анонімний поціновувач старовинних предметів на розпродажу неподалік міста Нью-Гейвен. Придбав його та звернувся до експертів. Ті встановили, що чаша давня та цінна, а також є однією з 7 подібних в усьому світі. Більшість із них зберігаються в музеях, передає BBC.

Чаша має діаметр 16 см, прикрашена кобальтово-синіми квітковими малюнками та візерунком. За словами експертів, такий стиль розпису характерний для китайської порцеляни часів династії Мін XV ст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли давнє судно, заповнене китайською порцеляною

Як чаша опинилася в Коннектикуті, невідомо. Припускають, що її передавали з покоління в покоління в якійсь одній родині. Можливо, її історія загубилася, тому чаша стала для когось звичайним хатнім непотребом.

Історичний артефакт продадуть 17 березня на аукціоні Sotheby's в Нью-Йорку.

2020 року в Китаї відкопали близько 10 тис. артефактів династії Мін із золота і срібла.

Скарби знайшли під час розкопок на історичному місці Цзянкоу Ченьінь в провінції Сичуань. На тому місці у XVII ст. відбулася одна з найбільших битв Селянської війни. Можливо, саме тоді й загубили всі ці артефакти.

Дослідники підняли з землі монети, зливки, посуд, обручки та ​​браслети.

Зараз ви читаєте новину «Куплену за безцінь чашу виставили на аукціон за $500 тис.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі