Ексклюзиви
понеділок, 26 листопада 2018 08:21

Крадіжка століття: британські злодії вивезли три тонни золота

Крадіжка століття: британські злодії вивезли три тонни золота
Крадіжка в аеропорту "Хітроу". Фото: https://ribalych

26 млн фунтів золотом із сейфів лондонського аеропорту Heathrow викрали 26 листопада 1983 року. Злочин назвали "крадіжкою століття" у Британії.

6800 золотих злитків загальною вагою близько трьох тонн і дві коробки з діамантами викрали зі сховища. У наш час вартість викраденого золота оцінюється приблизно в $1 млрд. І по сьогоднішній день це пограбування вважається найбільшим розкраданням цінних металів в історії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець за походженням заробив на вбивстві Кеннеді капітал

Вкрасти таке нечуване багатство злочинцям вдалося, переодягнувшись у форму охорони. Потрапивши в приміщення сховища, шість зловмисників відключили сигналізацію, зв'язали і облили бензином охоронців, а потім, погрожуючи підпалити, вивідали паролі сейфів.

І хоча згодом поліції вдалося знайти і заарештувати двох учасників грандіозного пограбування, доля основної частини викрадених злитків так і залишається невідомою. Яким же чином злочинцям вдалося занурити і вивезти награбоване, залишається достовірно невідомим фактом. Чи то англійська поліція реально не знає, чи то боїться розповідати громадськості, щоб не викликати ні в кого бажань повторити злочин.

У американському місті Даллас 22 листопада 1963 року смертельно поранений 35-й президент США Джон Фіцджеральд Кеннеді. На любительську відеокамеру це зняв 58-річний Абрахам Запрудер, емігрант із українського міста Ковеля.

Зараз ви читаєте новину «Крадіжка століття: британські злодії вивезли три тонни золота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути