понеділок, 30 липня 2018 16:38

Каскадер стрибнув з висоти 7600 метрів без парашута: все зняли на відео

30 липня 2016 року американський каскадер Люк Айкінс успішно стрибнув з висоти 7600 м без парашута. Він встановив світовий рекорд, який занесено до книги Гіннеса.

Подія відбулася в пустелі на півдні Каліфорнії. Айкінс вистрибнув з легкомоторного літака над містом Сімі-Веллі. До трюку з назвою "Посланець небес" 42-річний спортсмен готувався два роки.

Автор: redbull.com
  Професійний каскадер Люк Айкінс
Професійний каскадер Люк Айкінс

За його розрахунками двохвилинне вільне падіння мало закінчитися м'яким приземленням у сітку, розміром у 30 кв м - третина футбольного поля на рівні 20-го поверху хмарочоса. Люк вистрибнув з літака разом із трьома помічниками. Один знімав відео, інший тримав димову шашку для орієнтиру на поверхні землі, а третій мав каністру з киснем. Потім всі троє на висоті 4500 м відкрили парашути і відірвалися від Айкінса. Чоловік летів зі швидкістю падіння близько 53 м/с.

За приземленням спостерігала вся його родина, крім матері. Після успішного виконання трюку каскадер підійшов до своєї дружини Моніки та обійняв її. Вона дивилися його стрибок разом з їхнім 4-річним сином Логаном. Чоловік поділився враженнями:

"Я майже левітував, це неймовірно".

Автор: redbull.com
  Люк Айкінс встановив світовий рекорд вільного падіння з висоти 7600 м.
Люк Айкінс встановив світовий рекорд вільного падіння з висоти 7600 м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Технологія Генрі Форда: як стати мільярдером

Айкінс професійний парашутист у третьому поколінні. Стрибав з парашутом 18 тис разів. Може тренувати скайдайверів та інструкторів з парашутизму. Компанія спортсмена Para Tactics залучена у підготовку "морських котиків" та інших елітних підрозділів збройних сил США.

"Все своє життя я присвятив повітрю, авіації, польотам... Сподіваюся, це дасть поштовх уяві, і діти побачать науку, яка за цим стоїть", - каже спортсмен.

Телеканал Fox транслював стрибок у прямому ефірі годину.

Автор: redbull.com
  Каскадер успішно приземлився на сітку, що натягнули на висоті 60 м. Її розмір - 30 кв м.
Каскадер успішно приземлився на сітку, що натягнули на висоті 60 м. Її розмір - 30 кв м.

Біля острова Гуам американський крейсер "Індіанаполіс" 30 липня 1945 року підбив японський підводний човен. З 1196 членів екіпажу вижило лише 316 моряків. Катастрофа крейсера увійшла в історію ВМС США як найбільш масова загибель особового складу внаслідок одного затоплення.

Зараз ви читаєте новину «Каскадер стрибнув з висоти 7600 метрів без парашута: все зняли на відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі