середа, 16 жовтня 2019 23:23

"Його боротьба надихнула тисячі патріотів" - презентували відео про Бандеру

"Його боротьба надихнула тисячі патріотів" - презентували відео про Бандеру
У ролику використані архівні фото та кадри з документального циклу Тараса Химича "Хроніка УПА"

Український інститут національної пам'яті випустив історичний ролик про Степана Бандеру, приурочений до Дня захисника і 77-ї річниці створення Української Повстанської Армії.

Відео, створене спільно з Bober Film Studio, стало продовженням започаткованого Інститутом циклу "Люди епохи".

"Степан Бандера став одним із символів боротьби України за незалежність у ХХ столітті. Довгий час радянська пропаганда намагалася дискредитувати його ім'я, вішаючи тавро "бандерівця" на кожного, хто наважувався мріяти про самостійну Україну, і поширюючи про Бандеру різноманітні вигадки. Це ж зараз продовжує робити і російська пропаганда, експлуатуючи ці міфи для розпалювання війни на сході України. Але історична справедливість бере гору, і сьогодні Степан Бандера посідає гідне місце в пантеоні героїв, які віддали життя за українську ідею", - зазначила Перший заступник Голови Українського інституту національної пам'яті Аліна Шпак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На виставці представили особисті речі Степана Бандери

У ролику використані архівні фото та кадри з документального циклу Тараса Химича "Хроніка УПА".

Степан Бандера став одним із героїв виставки "Фактор свободи", яка до Дня захисника України відкрилася в усіх регіонах України. Виставка аналізує роль Івана Мазепи, Симона Петлюри та Степана Бандери в українській історії та спроби Росії знищити в людській пам'яті добру згадку про них.

Зараз ви читаєте новину «"Його боротьба надихнула тисячі патріотів" - презентували відео про Бандеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі