вівторок, 12 листопада 2019 08:20

Істоту з довгою шиєю сфотографував британець

Істоту з довгою шиєю сфотографував британець
Чудовисько озера Лох-Несс у музеї "Нессі". Фото: Bird In Flight

У Великій Британії біля озера Лох-Несс місцевий житель 12 листопада 1933 року сфотографував невідому істоту з довгою шиєю. "Лох-неське чудовиська" назвали Нессі.

Г'ю Ґрей, житель Фоєрс, начебто бачив щось з великим тулубом і довгою прямою шиєю і сфотографував. Фото проявили тільки через 3 тижні і воно з'явилося у шотландському щоденнику "Daily Mail". Відомі різні припущення відносно світлин із зображенням Нессі. Одні стверджують, що це звичайний стовбур дерева або залишки розбитого корабля. Інші, що це велика риба, наприклад акула або північний пляшконосий кит.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер головний мисливець за Нессі

Під час війни дивні явища на озері відійшли на другий план, хоча спостерігачі протиповітряної оборони фіксували на озері темні фігури. Потік повідомлень і фотографій знову прискорив інтерес публіки до таємниці озера в 1950-х.

Прихильники Нессі посилаються на старовинні легенди, згідно з якими на дні озера існує мережа печер і тунелів, які дозволяють монстру спливати в море і повертатися назад. Однак дослідження дна і берегів свідчать про те, що таких тунелів нема. В 2003 році вчені прийшли до висновку, що Нессі не існує. Вчені обстежували води озера Лох-Несс, використовуючи 600 окремих сонарів і систему супутникової навігації, але нічого схожого на чудовисько не знайшли.

У США у віці 87 років помер Роберт Райнс. Він прославився як один із творців сучасних радарів і Sonar, а також як переконаний прихильник існування Лох-Неського чудовиська.

Зараз ви читаєте новину «Істоту з довгою шиєю сфотографував британець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі