пʼятниця, 14 вересня 2018 14:13

Історія в анекдотах - дослідник презентував незвичну книгу

Історія в анекдотах - дослідник презентував незвичну книгу
54-річний Сергій Федака народився у місті Маріуполь Донецької області в сім'ї вчителів . Фото: Трибуна

Історик із Ужгорода Сергій Федака представив книгу "Ковчег над Ужем. Історія Ужгорода в анекдотах і апокрифах". Видання Дню міста. Цього дня Ужгород святкуватиме 1125-річчя.

"У світі є традиція сміхових історій. Якщо історію міста вже написано не одним автором, то сміхової історії про Ужгород досі ще не було", - зазначив професор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі набирає популярності кліп на пісню закарпатською говіркою

За 8 років історик написав 115 оповідань, які в гумористичних і містичних переказах відбивають історію Ужгорода від створення до сьогодення.

54-річний Сергій Федака народився у місті Маріуполь Донецької області в сім'ї вчителів. Рід батька походить із села Кальник Мукачівського району Закарпатської області, матері - зі східної України. Упродовж усіх шкільних років його хобі - образотворче мистецтво та шахи.

У мережі опублікували карту українських діалектів. Щоб сказати, що таке біціґль і тертюхи, мовники розібралися з кількома говірками, які поширені на території західної України.

Зараз ви читаєте новину «Історія в анекдотах - дослідник презентував незвичну книгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі