четвер, 26 листопада 2020 20:39

Історик пояснив, у чому важливість визнання Голодомору в світі

Автор: Валерій Шмаков
  Поширення інформації про Голодомор дозволить затаврувати комуністичні ідеї - історик
Поширення інформації про Голодомор дозволить затаврувати комуністичні ідеї - історик

Визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом є утвердженням історичної справедливості не тільки в національному, але й у світовому масштабі.

"Найбільшою політичною несправедливістю ХХ століття стала відмова великої частини еліт країн Заходу однаково трактувати злочинну ідеологію нацизму та комунізму. Нацизм затаврований. Його політичний вплив дорівнює нулю. А прихильники комуністичних ідей почуваються в сучасному світі цілком комфортно. Хоча ліва ідея спричинила насильницьку смерть більшої кількості людей. Та комунізм не зазнав такого морального осуду", - повідомив історик Андрій Козицький.

В Україні Голодомор визнали геноцидом 2006 року. Після того це зробили Австралія, Ватикан, Грузія, Еквадор, Естонія, Канада, Колумбія, Латвія, Литва, Мексика, Парагвай, Перу, Польща, Угорщина, Португалія, США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голод - найдавніша та найдешевша зброя - історик

"Поширення інформації про Голодомор у світі й визнання на міжнародному рівні знищення українців у 1932-1933 роках актом геноциду наближають момент, коли солідаризуватися з комуністичною ідеєю буде настільки ж неприпустимо та непристойно, як із нацизмом", - заявив Козицький.

Повне інтерв'ю з Андрієм Козицьким читайте у журналі "Країна" від 26 листопада.

У Києві презентували краудфандингову платформу "Зерна правди". Кошти збиратимуть для створення та втілення проєкту основної експозиції Музею Голодомору.

Зараз ви читаєте новину «Історик пояснив, у чому важливість визнання Голодомору в світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі