середа, 22 січня 2020 14:20

Історик пояснив, чому Бандеру почали називати антисемітом

Історик пояснив, чому Бандеру почали називати антисемітом
Агенти впливу хочуть посварити українців з іншими народами. Фото: УІНП

Історик Микола Посівнич пояснив, чому Ізраїль назвав Степана Бандеру антисемітом.

"Це таке собі "святкове загострення". Таким чином продовжується та інформаційна війна, яку проти нас веде Росія. Відбувається стандартна процедура, коли на 1 січня і 14 жовтня усі тролі, боти і агенти впливу підіймаються, бо хочуть продемонструвати так звану темну історію України", - сказав він "Вголосу".

Посівнич вважає, що конфлікт роздувається задля загострення відносин України з росіянами, поляками та євреями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський розповів, що думає про перейменування вулиць

"Це класичні інформаційні війни, які були закладені ще 70-80 років тому службою КДБ. Тому нічого дивного чи екстраординарного у цих подіях немає. Ніхто цього не згадуватиме протягом року, але ці скелети знову витягнуть із шаф ближче до 14 жовтня", – сказав Микола Посівнич.

2 січня посольства Ізраїлю та Польщі в Україні розкритикували вшанування пам'яті очільника ОУН-УПА Степана Бандери та інших визначних українських націоналістів. На їхню думку, постаті Андрія Мельника, Степана Бандери, а також Івана Липи та його сина Юрія є такими, які потрібно раз і назавжди засудити.

Україна викликала посла Польщі через критику вшанування пам'яті Бандери в Київ.

Зараз ви читаєте новину «Історик пояснив, чому Бандеру почали називати антисемітом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі