середа, 09 жовтня 2019 17:30

Хто шукає - той знайде: чоловік викопав унікальну золоту прикрасу

Хто шукає - той знайде: чоловік викопав унікальну золоту прикрасу
Мисливець за скарбами знайшов золоту прикрасу з епохи бронзи Фото: cumbriaguide.co.uk

Мисливець за скарбами Біллі Воган, 54 роки, знайшов древній золотий браслет неподалік рідного міста Уайтхейвен, Велика Британія. Прикраса походить із бронзового віку. Їй близько 4 тис. років. Племінні аристократи носили подібні для демонстрації достатку.

Чоловік почав активно займатися пошуком скарбів півроку тому та вважається любителем. Працював на полі по 7-8 год., передає The Daily Mail.

"На глибині близько 13 см я знайшов якийсь предмет. Спочатку подумав, що це частина альпіністського спорядження або деталь від трактора. Ніколи б не повірив, що це золото", - розповідає британець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли золоті монети, які заховали під час нападу кочівників

Чоловік надіслав фотографію знахідки другові, який порадив йти до оцінщика. Той визначив, що золото має 22 карата та важить 310 г. Попередньо, без врахування історичної цінності, його оцінили у £ 11 тис. - близько 330 тис. грн.

Відповідно до англійських законів, шукачі потенційного скарбу юридично зобов'язані повідомити про знахідку свого місцевого коронера.

Якщо її визнають скарбом, шукач має запропонувати її на продаж музею за ціною, встановленою Комітетом оцінки скарбів Британського музею. Вона буде більшою за загальну вартість золота.

Британка 66-річна С'ю Кілверт знайшла золоте кільце, яке могло належати Вільяму Шекспіру.

Жінка весь свій вільний час проводить у пошуках скарбів у сільській місцевості з металошукачем, повідомляє metro.co.uk.

Оглядаючи поле біля Шекспірівського залу в Ворвіку, на глибині 23 см металошукач подав сигнал про знахідку. На дні ями жінка знайшла невелике кільце з червоно-білою емаллю. На внутрішній стороні є напис "Правда не зраджує".

Зараз ви читаєте новину «Хто шукає - той знайде: чоловік викопав унікальну золоту прикрасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі