понеділок, 21 травня 2018 11:32

ФСБ Росії зберігає зуби Гітлера

ФСБ Росії зберігає зуби Гітлера
Вчені довели, що зуби в архіві належать Гітлеру. Фото: МК

Зуби і коронки, що зберігаються в архівах ФСБ Росії, дійсно належать нацистському диктатору Адольфу Гітлеру. Це встановили французькі вчені. Вони після довгих переговорів отримали доступ до решток.

"Вперше з 1946 року Федеральна служба безпеки Росії і Державний архів Росії дали нам повний доступ до решток, щоб провести незалежний науковий аналіз", - пишуть автори дослідження у науковому журналі European Journal of Internal Medicine.

Зуби нацистського лідера передала у скриньці перекладачка при штабі Олена Ржевська.

"Тут у нас немає сейфа. І як жінка, ви з меншою ймовірністю нап'ється і втратите їх", - пояснив тоді їй полковник Василь Горбушин.

Гітлер і його дружина Єва Браун наклали на себе руки в одному з бункерів у Берліні 30 квітня 1945 року. Їх спалені рештки незабаром і виявили радянські солдати.

Рештки Гітлера були остаточно знищені в Німеччині 1970 року. Зараз лише обгорілі фрагменти щелепи і кістка черепа з кульовим отвором зберігаються в Росії. 2000 року зуби виставлялися як експонат на виставці, присвяченій 55-річчю закінчення Другої світової війни.

Після війни почали ширитись чутки, що Гітлер не помер в Берліні, а втік до Антарктиди чи Південної Америки. Вчені вирішили розвіяти ці теорії.

У березні і липні 2017 роки їм вдалося дослідити зуби і частину черепної коробки імовірно Адольфа Гітлера, які зберігаються у ФСБ і ГАРФ. Вчені провели морфологічне дослідження останків за допомогою електронного мікроскопа і елементного аналізу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Аргентині археологи знайшли підземний бункер нацистів

Згідно з медичними записами, на момент смерті у фюрера залишалося лише чотири цілих власних зуба - різці нижньої щелепи. Решта представлені у вигляді металевих протезів та коронок. Ці зуби мають сліди пародонтопатії. У зубах не були виявлені залишки м'ясних волокон - що відповідає відомостями про те, що Гітлер був вегетаріанцем.

Дослідники встановили повну схожість черепної кістки з рентгенівськими знімками, зробленими лікарями за рік до смерті Гітлера.

Вчені виявили невеликі сині відкладення як на металевій поверхні протезів, так і на емалі зубів. На думку фахівців, вони могли утворитися як від подальшого впливу високої температури, так і в результаті взаємодії прийнятої отрути з металом. Для відповіді на це питання вчені пропонують провести в подальшому більш ретельний елементний аналіз.

"Що стосується елементів щелепи - кістка, зуби і протези, зіставлення з даними з російських архівів з офіційними рентгенограммами Адольфа Гітлера з американських архівів укупі з додатковими історичними свідченнями з обох сторін дає достатньо підстав для ідентифікації решток колишнього нацистського лідера Адольфа Гітлера", - йдеться у висновку дослідників.

Біля берегів Данії виявили німецький підводний човен. Субмарина U-3523 типу XXI була виготовлена в часи Адольфа Гітлера. Існує міф, що на цій субмарині Адольф Гітлер намагався втекти до Південної Америки.

Зараз ви читаєте новину «ФСБ Росії зберігає зуби Гітлера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі