четвер, 15 серпня 2019 08:20

Фермер виступив на сцені рок-фестивалю

Фермер виступив на сцені рок-фестивалю
За три дні на Вудстоці виступило 32 групи і виконавці. Фото: Rolling Stone

Неподалік Нью-Йорку 15 серпня 1969 року почався Вудстокський музичний фестиваль. За три дні виступило 32 групи і виконавці, його відвідало понад 400 тисяч чоловік. Гаслом були слова: Мир, любов і щастя.

Спочатку фестиваль планувалось провести у самому місті Вудсток, але його довелось перенести у містечко Бетел. У місцевого фермера Макса Ясгура взяли в оренду земельна ділянка площею 240 гектарів. Через пізню зміну місця проведення фестивалю, у організаторів залишалося мало часу для коштів для будівництва огорожі та найму охорони.

"Я фермер, я не вмію виступати перед глядачами, ще й перед таким великим зібранням, як це. Це найбільша кількість людей, яка коли-небудь збиралися в одному місці. У вас попереду три дні веселощів і музики. І, я сподіваюся, що крім музики і розваг нічого не буде? " – каже 50-річний фермер Макс Ясгур зі сцени найбільшого на той час музичного фестивалю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Колосальна комерційна операція" - як провели перший джазовий фестиваль

За три дні виступило 32 групи і виконавці. Виступили Джо Кокер, Карлос Сантана, Дженіс Джоплін, Раві Шанкар, Джоні Вінтер, групи "Blood, Sweat and Tears", "Creedence Clearwater Revival", "Sly and the Family Stone", "Ten Years After", "The Who" та Джиммі Хендрікс. Гаслом були слова: Мир, любов і щастя. Хоча фестиваль планувався на 200 тис. відвідувачів, прибуло близько півмільйона. За користування землею Максу Ясгуру заплатили $50 тис, ще стільки ж – за збитки, завдані відвідувачами. У 2007-у журнал "Rolling Stone" назвав Вудсток серед 50 подій, які змінили історію рок-н-ролу.

Перший фестиваль джазової музики Newport Jazz Festival пройшов в американському місті Ньюпорт 18 липня 1954 року. Ньюпорт - курортне містечко на острові Акіднек штату Род-Айленд. Його неофіційна популярна назва - "Океанський Штат".

Зараз ви читаєте новину «Фермер виступив на сцені рок-фестивалю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі