пʼятниця, 08 жовтня 2021 15:13

Фахівці Музею Голодомору зібрали свідчення 122 очевидців геноциду

Музей Голодомору вдруге провів експедицію Україною для запису свідчень про Голодомор 1932–1933 років.

За 30 днів дослідники проїхали майже 10 тис. км, відвідали 90 населених пунктів. Записали 122 історії з очевидцями Голодомору, повідомили в музеї.

"Ми побували і в містах-мільйонниках, і в районних центрах, і в маленьких селах, де залишилися всього кілька жителів, у Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській, Полтавській, Харківській, Вінницькій та Хмельницькій областях", - йдеться у повідомленні.

Автор: holodomormuseum.org.ua
  Дослідники записали свідчення очевидців Голодомору
Дослідники записали свідчення очевидців Голодомору

Найстарший свідок Голодомору, з яким вдалося поспілкуватися – Антоніна Козулько з міста Лиман Донецької області. Їй виповнилося 104 роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правда проб'ється - у Києві з'явиться унікальний музейний комплекс Голодомору

Відеоісторії свідків Голодомору можна переглянути за посиланням.

У Музеї Голодомору в Києві створили аудіогід 33 мовами світу. Це рекорд України. Міжнародний проєкт "Аудіогід для кожного" Національний музей Голодомору-геноциду запустив у липні 2019-го. Передбачав переклад тексту оглядової екскурсії 33 мовами світу для розміщення інформації на аудіогідах.

Зараз ви читаєте новину «Фахівці Музею Голодомору зібрали свідчення 122 очевидців геноциду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі