четвер, 28 листопада 2019 08:20

Екс-соліст The Beatles виступив на сцені востаннє

Екс-соліст The Beatles виступив на сцені востаннє
Британський музикант Елтон Джон допомагав Джону Леннону записувати альбом. Фото: тownsquare.media

Екс-соліст The Beatles 34-річний Джон Леннон виступив на сцені востаннє 28 листопада 1974 року. Це сталося у нью-йоркському залі "Медісон Сквер Гарден". Через 6 років співак загинув.

Засновник і вокаліст найпопулярнішої рок-групи ХХ-го століття Beatles Джон Леннон незадовго до цього покинув Пола Маккартні, Джорджа Гаррісона і Рінго Старра і відійшов від музичного бізнесу . Проводив зі своєю родиною - дружиною і сином Шоном.
Британський музикант 27-річний Елтон Джон того року допомагав Леннону записувати альбом "Walls and Bridges". Музиканти побилися об заклад, що якщо одна з пісень точно стане хітом, то екс-бітл виступить під час концерту Елтона Джона в США. Елтон Джон переміг і Леннон вперше за рік вийшов на сцену.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Художник став мільйонером

Вони разом виконали три пісні: Whatever Gets You Through the Night , Lucy in the Sky with Diamonds і I Saw Her Standing There.
Після концерту Леннон більше не виступав на сцені. У пари народився син Шон. Лише через 6 років випустив останній альбом "Double Fantasy" та запланував гастролі. Але 8 грудня 1980 року у Нью-Йорку у Леннона з близької відстані вистрілив з револьверу фанат Марк Девід Чепмен. Музикант помер у лікарні. Запис останнього концертного виступу Джона Леннона дружина Йоко Оно показала через 6 років після його смерті.

У Парижі відкрили першу виставку художника-сюрреаліста 25-річного Сальвадора Далі 20 листопада 1929-го. Через кілька років Сальвадор Далі стає популярним митцем і мільйонером.

Зараз ви читаєте новину «Екс-соліст The Beatles виступив на сцені востаннє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі