четвер, 08 серпня 2019 13:09

Дослідники натрапили на банкетну залу вождя вікінгів

Автор: archaeologyorkney.com
  На острові неподалік Шотландії знайшли будівлю епохи вікінгів
На острові неподалік Шотландії знайшли будівлю епохи вікінгів

Археологи знайшли руїни будівлі епохи вікінгів на острові Раузі, Шотландія.

Дослідники датують її X-XII ст. Припускають, що це була банкетна зала місцевого вождя Сігурда. Він згадується у середньовічній "Сазі про оркнейців", повідомляє Journalist.

"Сігурда проголосили конунгом. Більшість присягнули йому і стали його людьми. Безліч оркнейцев і жителів Хьяльтланда примкнули до нього. Вони спорядили кораблі та зібралися плисти на схід. Коли вони підпливли до Норвегії, вирушили на схід уздовж берега і пливли дуже швидко.

Нагрянули до Тунсберга, коли на них ніхто не чекав. Там був тоді Йон, син сестри конунга Сверріра. Вони вбили Йона і Хельги Малину, який раніше носив стяг Сверріра. Багато загинуло тоді. Потім вони скликали тинг, і на ньому Сігурд був проголошений конунгом. А його людей називали остров'янами", - йдеться у Сазі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи підтвердили правдивість легенди

10 давніх поховань виявили археологи біля середньовічної церкви на острові Сицилія біля Італії. Припускають, що останки належать нащадкам вікінгів.

Могилам близько 800 років. Вони розташовуються у церкві Сан-Мішель дель Гольфо поблизу Палермо. Поховання могло бути зроблене норманами - скандинавськими мореплавцями, які у Х ст. заснували власне герцогство на території сучасної Північної Франції.

Зараз ви читаєте новину «Дослідники натрапили на банкетну залу вождя вікінгів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі