середа, 17 серпня 2016 19:05

Документи художника Георгія Нарбута опублікували в інтернет
6

Павло Тичина з молодими поетами Романом Лубківським, Іваном Мельниченком, Станіславом Тельнюком, Робертом Третьяковим у своїй квартирі в Києві напередодні відкриття з’їзду письменників. [листопад 1966 р.]
Фото: http://csam.archives.gov.ua/ukr/holovna/
Лист Романа Лубківського до Андрія Малишка від 10 квітня 1969 року.
Г.І.Нарбут. Ілюстрація до казки Г-Х. Андерсена «Вуличний ліхтар». 1913.
Г.І.Нарбут. [Лупа Грабуздов] 1919
Запрошення на вечір КХІ «Згадуємо Георгія Нарбута». 1965.

Центральний державний архів-музей літератури і мистецтва України з нагоди 130-ї річниці від дня народження представляє документи українського художника-графіка Георгія Нарбута.

ЦДМЛ опублікував документи Георгія Нарбута у рамках візуального проекту "АРХІВажлива СПРАВА". Документи про життя і творчість Нарбута, дослідження про нього представлені у особових фондах актора, режисера Василя Василька; історика-архівіста Миколи Візира; письменника-перекладача Григорія Кочура, мистецтвознавців Дмитра Горбачова, Віталія Ханка, Дмитра Степовика; окремі екслібриси зберігаються у колекції Ростислава Олексіїва. Повідомляється на сайті установи.

У фонді друкованих видань архіву-музею зберігаються прижиттєві видання, часописи з ілюстраціями майстра; художні альбоми і мистецтвознавчі нариси, спогади про Георгія Нарбута.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щоденник Анни Франк переклали українською

В онлайн режимі охочі можуть ознайомитися із копією світлини засновників Української Академії Мистецтв [1918]; ілюстрацією до казки Г-Х. Андерсена "Вуличний ліхтар" (1913); репродукцією малюнку "Лупа Грабуздов" [1919]; запрошенням на вечір спогадів 1965 року у Київському Художньому Інституті; газетною статтею Ігоря Диченка "Що треба знати про Грабуздова" (1969) з дарчим написом автора Миколі Візирю; екслібрисами історика Сергія Білоконя, роботи Данила Георгійовича Нарбута. Ознайомитися з документами можна за посиланням.

Як повідомлялося раніше, 19 серпня о 19.00 в Центрі візуальної культури (вул. Глибочицька 44) відбудеться Лекція Кирила Ткаченка "Ентузіазм та розчарування: шахтарський рух на Донбасі між 1988 та 1993 роками".

Зараз ви читаєте новину «Документи художника Георгія Нарбута опублікували в інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua